5 tipov, ako prevoňať byt v ktoromkoľvek ročnom období.

Cítiť sa doma pohodlne to nie je len o vkusnom zariadení či teple sálajúcého krbu. Aby ste sa cítili príjemne tam, kde trávite najviac času, je treba prispôsobiť aj ďalší ľudský zmysel – čuch. Vôňa ktorú dýchate, totiž významne ovplyvňuje psychický stav. Vďaka nej navodíte tú správnu atmosféru. Prinášame vám preto 5 najlepších tipov, ako prevoňať byt, ideálne prírodnou cestou.

1. Použijte vonné sviečky či vosky

Nie je vosk ako vosk. Miesto chemickej zmesy určite vsaďte skôr na produkty, ktoré majú kvalitné zloženie a neuškodí vam. Ohroziť svoje zdavie na úkor aromatu nie je nič dobré. Našťastie je – obzvlášť v predvianočnom období – na trhu veľa výrobkov z čiste prírodných surovín.

2.Vône do aromalampy dajte aj do rozprašovača

Pokiaľ milujete rozličné vône určite vám doma nechýba nejaká tá vonná esencia. Možno ju kvapkáte do aromalampy. Využiť sa dá ale aj inak. Esenciu, ktorá ale nieje na báze oleja, nakvapkajte do vody v rozprašovači. Získate tak skvelý sprej, vďaka nemu osviežíte vzduch kedykoľvek sa vám zachce.

3. Ako prevoňať byt sušenými kvetmi

Poznáte potpourri? Jedná sa o zmes sušených kvetov a ovocia. Môže mať rôzne farby a odlišné zloženie. S potpourri získate prekrásnu, a ešte voňavú dekoráciu.Kľudne ju dozdobte sušenými rastlinami, šiškami, hoblinami, korením či kôrou.

4. Kávičku nemusíte len popíjať

Ani nemusíte byť „kávičkár“, aby nos doslova pohladila vôňa kávy. Kávové zrná sú vyhlásené svojím intenzívným aromatom, ktoré dokáže aj povzbudiť. Nasypte do ozdobnej nádoby kávové zrná. Kľudne vytvořte kávovú dekoráciu z vrstieu najemno a nahrubo namletej kávy a z celých zrniečok.

5. Vonný plast môže byť aj ekologický

Zatiaľ čo prírodné vône prevoňajú vaše obydlie na pomerne krátku dobu a musíte ich častejšie obmeňovať, vonný plast okolo seba vydrží šíriť príjemné prírodné aróma až mesiac v kuse. Spôsobov, ako prevoňať byt voňavou ozdobou, je hneď niekoľko. Využiť môžete priestorové, automatické a elektronické osviežovače vzduchu. Ty od FrePro vynikajú špeciálnou americkou technológiou, vďaka nej nie je voňa umelá. Plast, z neho sú vône vyrobené, je naviac ekologický. Vyskúšať môžete například priestorový osviežovač vzduchu Eco Air 2.0, ktorý nepotrebuje žiadne napájanie neobsahuje tekutinu, gel ani olej a je bezhlučný. Rodiny s deťmi ocenia i fakt, že je nerozbitný. O niečo „vymakanejšouí“ mašinkou je potom strojček Easy Fresh 2.0. Dokáže totiž regulovať intenzitu vône podľa nastavenia. Prvý týždeň sa jeho vrtuľka netočí vôbec, pretože vonný kryt je cítiť dostatočne intenzívne. Druhý týždeň sa zatočí občas, aby rozvírila vôňu do okolia. Tretí týždeň je vrtuľka ešte akčnejšia a štvrtý týždeň sa točí nepretržite. Šikovný prístroj sa sám ohlásí, až bude chcieť vymeniť vonný kryt za nový.

Ako vidíte, metód, ako si pobyt doma ešte viac spríjemniť, nie je málo. Radi sa dozvieme aj o vašich trikoch na prevoňanie domova alebo kancelárie. Napíšte nám svoje tipy na Facebook. Tešíme sa!

Můj e-shop webdesign 2bcreative.cz
Doprava zadarmo nad 59 EUR vč. DPH
Doručenie od 3.63 EUR s DPH
Shoptet.skVytvoril Shoptet